60
None

Tehnologie video de top pentru domeniul medical

Invitație Milestone la o discuție despre importanța tehnologiei video de ultimă generație pentru securitate și protecție superioară a pacienților și a personalului în domeniul medical

Echipa Milestone alături de partenerii săi – lideri în domeniul tehnologiei, vă invită pe 5 iunie 2024, la evenimentul Milestone Technology Day România 2024, la hotelul Novotel Bucharest City Centre, pentru a discuta despre modul în care tehnologia video cu platformă deschisă de la Milestone poate ajuta pe termen lung spitalele, clinicile și unitățile de asistență medicală să protejeze mai bine pacienții și personalul, ținând la distanță în același timp și atacatorii cibernetici.

”În plus, la acest eveniment vom reuni cei mai buni parteneri tehnologici din regiune ale căror soluții sunt integrate cu software-ul de management video Milestone și care sunt capabili să prezinte potențialul imens al soluțiilor video pentru a aborda provocările reale ale afacerilor”, a declarat Borislava Kenarova, manager regional de vânzări pentru Europa de Est, CSI și Israel, Milestone Systems.


Evenimentul prezintă soluții pentru numeroasele provocări cu care se confruntă industria de sănătate: de la numărul mare de pacienți și criza de personal medical calificat, până la atacurile cibernetice - care nu au consecințe doar la nivelul sistemelor de IT, ci pun în pericol actul medical, și ,astfel, viața pacienților. Confruntate cu aceste probleme, spitalele trebuie să exploreze mai multe posibilități tehnologice pentru a optimiza resursele de care dispun și să implementeze măsuri solide de securitate fizică și cibernetică.

O astfel de soluție este Milestone XProtect® Hospital Assist, o platformă video care permite personalului medical să observe de la distanță mai mulți pacienți simultan și să reacționeze rapid la incidente.

Cu ajutorul XProtect Hospital Assist, spitalele pot îmbunătăți îngrijirea pacienților, oferind un nivel suplimentar de suport personalului medical. Prin prezența unui set suplimentar de ”ochi și urechi” în camerele pacienților, soluția permite o reacție rapidă la incidente, asigurând o calitate sporită a îngrijirii pacienților. Construit pe baza soluției recunoscute XProtect - software-ul de video management pe platformă deschisă al Milestone - XProtect Hospital Assist este conceput pentru unitățile medicale care tratează pacienții care au nevoie de urmărire non-stop sau care sunt în situații speciale, cum ar fi cei din secțiile de terapie intensivă și de reabilitare.

Personalul medical poate folosi XProtect Hospital Assist pentru a observa simultan mai mulți pacienți în stare critică și pentru a comunica cu ei. Acest lucru reduce vizitele inutile ale personalului și optimizează utilizarea resurselor. Pentru a asigura confidențialitatea pacienților, tehnologia este dotată cu o funcție de blurare în timp real a imaginii video.

O altă soluție care poate fi integrată în software-ul de video management pe platformă deschisă al Milestone - XProtect - este senzorul 3D inteligent cogvisAI care detectează automat evenimentele critice, prin analiza mișcării și a comportamentului și notifică îngrijitorii atunci când au loc diferite evenimente. Algoritmii AI brevetați rulează la bordul senzorilor inteligenți CogvisAI 3D, iar senzorii trimit evenimentele către soluția Milestone xProtect prin intermediul Plugin-ului furnizat de EET. Spre exemplu, sistemul transmite trei tipuri de alarme privind părăsirea patului de către pacienți, inclusiv dacă aceștia cad sau dacă sunt înregistrate mișcări care depășesc o viteză predefinită.  În plus, senzorul transmite fluxuri video 3D speciale, care, prin design, sunt complet anonime, protejând intimitatea pacienților. Datorită acestor funcții, CogvisAI reprezintă o soluție ideală pentru îngrijirea geriatrică, în spitale și centre de reabilitare sau instituții psihosociale.


Studiu de caz: monitorizare discretă și non invazivă a rezidenților dintr-un centru pentru seniori

Un centru integrat de îngrijire a persoanelor în vârstă din Singapore folosește tehnologia video de la Milestone Systems pentru a monitoriza rezidenții vârstnici aflați în situații de risc într-un mod discret și neinvaziv.

Unitatea de asistență integrată pentru seniori suferind de demență din cartierul Kebun Baru din Singapore a început să funcționeze în martie 2021. Unitatea se adresează persoanelor vârstnice vulnerabile care locuiesc singure în cartier, și le oferă îngrijire gratuită pe timpul zilei. În 2020, căderile au reprezentat cauza a 40 % din decesele provocate de leziuni în Singapore, iar unul din trei vârstnici care locuiesc în comunitate, cu vârsta de 65 de ani și peste, a suferit cel puțin o cădere în decursul unui an.

„Avem un grup de vârstnici foarte vulnerabili care trăiesc singuri și care prezintă un început de demență sau Alzheimer. Dorim să îi ajutăm să îmbătrânească cu succes și independent. Tehnologia ne poate ajuta, dar trebuie să fim responsabili și în ceea ce privește confidențialitatea pacienților și protecția datelor”, explică managerul unității din cartierul Kebun Baru, despre provocarea de la care a pornit unitatea Henry Kwek.

Soluția pentru acest set de provocări? Unitatea a instalat mai multe camere de luat vederi și senzori de sunet care monitorizează vârstnicii, utilizând în același timp funcții de blurare a imaginilor pentru a se asigura că datele personale ale persoanelor sunt respectate. De asemenea, sistemul profită de inteligența artificială (AI) și de software-ul de analiză a sunetului pentru a detecta căderile și situațiile de criză.

Fluxul video este monitorizat de îngrijitorii voluntari de la Clubul comunitar Kebun Baru. Aceștia pot reacționa atunci când sistemul declanșează o alarmă cu privire la o cădere sau o altă problemă, ceea ce elimină riscurile unei posibile erori umane. Sistemul de gestionare video afișează pentru operatori siluete în loc de imagini reale detaliate ale persoanelor, pentru a asigura conformitatea la regulile privind confidențialitatea și protecția absolută a datelor cu caracter personal.


Beneficiile unui ecosistem deschis de soluții

Software-ul deschis de gestionare video creat de Milestone Systems alături de numeroasele componente care pot fi integrate oferă o gamă vastă de soluții, contribuind semnificativ la securizarea unităților medicale și îmbunătățirea serviciilor medicale - de la protecția și monitorizarea accesului la medicamente și echipamentele medicale, până la cea a pacienților și a personalului.

Soluțiile Milestone pot oferi suport și în protecția împotriva atacurilor cibernetice care au ca punct de plecare incidente care au loc fizic în incinta spitalelor. De exemplu, unele atacuri cibernetice pornesc de la momentul în care un infractor intră într-o unitate medicală și căută ținte ușoare, cum ar fi laptopuri nesecurizate pe care să le fure, porturi ethernet deschise pentru a le sparge, portaluri nesecurizate, site-uri deschise spre internet sau parole slabe pe rețelele Wi-Fi. Majoritatea instalațiilor și rețelelor dispun de măsuri de protecție pentru a se apăra împotriva unor astfel de amenințări aparente. Cu toate acestea, angajații trebuie totuși să rămână vigilenți și să urmărească persoanele care sunt identificate în locuri în care nu ar trebui să se afle.

Milestone Systems colaborează cu o comunitate de furnizori de tehnologie pentru a crea integrări pentru platforma XProtect care să monitorizeze apariția unor persoane neautorizate în zone restricționate. Platforma deschisă XProtect® îmbunătățește experiența și extinde securitatea la toate aspectele infrastructurii. În plus, XProtect funcționează cu componente disparate, reunind totul într-o vizualizare consolidată a informațiilor și datelor din mai multe surse.

Conceput exclusiv pentru unitățile spitalicești care oferă îngrijire pacienților care au nevoie de observație non-stop sau în situații speciale, XProtect Hospital Assist este o soluție dedicată de monitorizare la distanță a pacienților, care permite spitalului să își sporească eficiența personalului, să reacționeze rapid la incidente și să ofere îngrijire de înaltă calitate pacienților. Prin posibilitatea de a observa, detecta și reacționa rapid la situații, XProtect Hospital Assist este o extensie a produsului care completează soluția clasică de securitate, contribuind la îmbunătățirea eficienței personalului, optimizarea îngrijirii și rezultatelor pacienților și la crearea unui mediu spitalicesc mai sigur și mai eficient.


Despre Milestone Systems

Milestone Systems este unul dintre principalii furnizori de software pentru tehnologiile video bazate pe date, atât în domeniul securității, cât și în alte domenii. VMS de la Milestone ajută la asigurarea securității, la protejarea bunurilor și la creșterea eficienței afacerii cu o soluție scalabilă dovedită în peste 500.000 de instalații ale clienților din întreaga lume. Milestone a fost fondată în 1998 și face parte în prezent din grupul Canon. Informații pot fi găsite la www.milestonesys.com sau la distribuitorii lor din România. Pentru alte informații de presă, vizitați Newsroom.


 


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha