Congresul Naţional Bolile Cronice Netransmisibile, Bucuresti 2018
Afisari: 2841
Prevenţie - Tratament – Monitorizare
2 - 3 martie 2018
Hotel Ramada Parc, București
Bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare, diabetul și obezitatea, bolile pulmonare, cancerul) alcătuiesc topul principalelor cauze de mortalitate din lume. Conform statisticilor OMS, la nivel global, aproximativ 38 de milioane de oameni mor anual din cauza bolilor cronice netransmisibile.
Dintre acestea, 28 de miloane de decese se produc în țările cu un nivel de dezvoltare mediu sau slab. Bolile cardiovasculare ocupă primul loc la capitolul mortalitate provocată de boli cronice netransmisibile, cu 17,5 milioane de decese anual. Acestea sunt urmate de cancere, cu 8,2 milioane de decese, boli respiratorii - 4 milioane de decese și diabet- 1,5 milioane de decese.
Toate grupele de vârstă pot fi afectate de bolile cronice netransmisibile, deși acestea apar, cel mai des, la adulți.
Aproximativ 16 milioane de decese asociate bolilor cronice netransmisibile se produc la persoane cu vârsta sub 70 de ani. Fumatul, lipsa activității fizice, abuzul de alcool și dietele nesănătoase cresc riscul mortalității asociate bolilor cronice netransmisibile.
Se preconizează că numărul deceselor va ajunge la 8 milioane, până în 2030.
Bolile cronice netransmisibile au consecinţe economice devastatoare atât în ţările în curs de dezvoltare, cât şi în ţările dezvoltate (acolo unde rata acestor boli este mai mare). În acest context s-au pus bazele unui plan global de prevenţie şi control al bolilor cronice netransmisibile.
Obiectivul principal al acestui demers global îl reprezintă reducerea cu 25 % a ratei de mortalitate cauzată de bolile cronice netransmisibile şi a factorilor de risc, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 30-70 de ani, până în 2025.
Al VII-lea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile, îşi propune să reunească cei mai reputaţi specialişti în domeniu, care să prezinte informaţii de ultimă oră referitoare la managementul clinic al celor mai frecvente afecţiuni cronice netransmisibile: bolile cardiovasculare, bolile cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul, bolile pulmonare cronice.
Problematica bolilor cronice netransmisibile reclamă o abordare intensivă şi interdisciplinară, care să dezvolte discuţii despre factorii de risc şi despre cele mai recente metode de diagnostic, tratament, monitorizare și prevenție a acestor afecţiuni. În acest sens, Congresul Naţional Bolile Cronice Netransmisibile îşi propune să devină o sursă de informare de referinţă pentru medicii specialişti, dar şi pentru medicii de familie și medicii rezidenţi.
Prin deschiderea dialogului dintre diferite discipline medicale, evenimentul urmăreşte să iniţieze o acţiune de cooperare şi coordonare, pentru gestionarea unor probleme de sănătate publică ce au atins cote alarmante în România.
ÎNSCRIERI CONGRES
Înscrierile pentru al VII-lea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile se fac ante-eveniment exclusiv pe site-ul evenimentului www.bolicronice-netransmisibile.ro sau pe loc, la punctele de înregistrare din cadrul manifestării, în funcție de capacitatea maximă admisă de participanți la eveniment, stabilită de organizatori. Prin completarea datelor dumneavoastră vă manifestaţi dorinţa de a participa la eveniment şi vă daţi consimţământul că toate datele cu caracter personal furnizate de către dumneavoastră să fie prelucrate, înregistrate şi ulterior trimise către Societatea Ştiinţifică Organizatoare pentru a le transmite către Colegiul Medicilor din România, pentru validarea creditării cu puncte E.M.C. conform Deciziei nr.2/23 ianuarie 2009.
Menţionăm faptul că înscrierea la eveniment FĂRĂ participarea efectivă NU este suficientă pentru primirea unui certificat de participare. Vor primi certificatul de participare numai medicii care vor fi prezenţi efectiv în cadrul manifestării ştiinţifice.
Coordonatorii programului științific al Congresului Național „Bolile Cronice Netransmisibile” 2018 sunt:
► Prof. Dr. Nicolae Hâncu - Membru de onoare al Academiei Române și Președintele Congresului
► Prof. Dr. Dragoș Vinereanu - Președintele Societății Române de Cardiologie
► Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu - Președintele Societății Române de Pneumologie
► Prof. Dr. Florin Mihălțan - Șeful Clinicii de Pneumologie III - Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”
► Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru - Preşedintele de onoare al Societăţii de Neurologie din România
► Prof. Dr. Dafin Mureșanu - Președintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii
► Conf. Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu - Secţia Chirurgie Oncologică - Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca
ÎNREGISTRĂRI
Înregistrările la eveniment se realizează exclusiv în intervalul stabilit şi menţionat în program.
Înregistrările efectuate după intervalul comunicat nu garantează locul în sală.
CERTIFICAT DE PARTICIPARE
Toţi participanţii la Congres vor primi la sfârșitul manifestării un certificat de participare cu menţiunea orelor de educaţie medicală continuă (EMC) cu care a fost creditat al VII-lea Congres Național Bolile Cronice Netransmisibile 2018 de către Colegiul Medicilor din România – CMR. Vor primi certificat de participare doar persoanele care au semnat formularul de înregistrare de la Biroul de înregistrare.
ECHIPAMENT TEHNIC
Sălile de conferințe utilizate în cadrul celui de-al VI-lea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile vor fi dotate cu echipamentul tehnic necesar pentru video-proiecție. Prezentările lucrărilor acceptate vor fi realizate numai în Microsoft Office PowerPoint și prezentate pe suport tip memory stick.