RAO 2024

Afisari: 1110

Dragi prieteni ai Reuniunii Anuale a Oftalmologilor,

Cu o emoție profundă vă adresez astăzi invitaţia de a participa la o nouă ediţie a Reuniunii Anuale a Oftalmologilor, eveniment pe care îl organizăm în perioada 22-25 mai 2024. Emoţia cu care vă transmit acest mesaj este cu atât mai mare cu cât la RAO 2024 vom aniversa cea de-a 60-a ediție a evenimentului nostru precum și 30 de ani de la prima organizare la Iași.

În primul rând, aș dori să exprim recunoștința profundă față de cei care au fost artizanii începuturilor acestui eveniment. Sunt acei oameni curajoși și vizionari care au pus bazele unei platforme unde cunoașterea a devenit un izvor inepuizabil de lumină în lumea oftalmologiei. Fără eforturile și viziunea lor, RAO nu ar fi devenit astăzi o referință în domeniu.

Aduc un omagiu Prof. Dr. Petre P. Vancea care împreună cu Prof. Dr. Paul Cernea , Dr. Alexandru Radian şi Dr. Marius Virgiliu Micșa au pus bazele Reuniunii Anuale a Oftalmologilor din Moldova, primul eveniment având loc la Piatra Neamţ, în anul 1964. De aceea, pe data de 22 mai 2024, vom marca acest moment cu o festivitate la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

În egală măsură, recunoaștem cu respect și admirație contribuția domnului Prof. Dorin Chiseliţă care, în anul 1994, a adus evenimentul la Iaşi şi l-a crescut an de an, transformând astfel Reuniunea Anuală a Oftalmologilor într-un pilon al cunoașterii oftalmologice. De-a lungul anilor ce au urmat, RAO a devenit mult mai mult decât un eveniment anual – a devenit o comunitate, dedicată progresului științific și medical.
Aniversarea a 60 de ediţii RAO marchează nu doar realizările trecutului, ci și angajamentul nostru de a continua să fim lideri în cercetarea oftalmologică.

Astăzi, la cea de-a 60-a aniversare, vă invit să privim în trecut cu recunoștință, în prezent cu mândrie și în viitor cu entuziasm. Este misiunea noastră, astăzi, să păstram RAO ca un eveniment menit sa furnizeze platforma ideală pentru schimbul de idei, dezbaterea profesională și descoperirile care vor defini viitorul oftalmologiei.

Fie ca RAO 2024 să continue să fie sursa de lumină și inspirație în universul oftalmologic, iar îndeplinirea acestui deziderat este posibilă doar prin efortul nostru comun, al celor care astăzi avem onoarea şi responsabilitatea de a duce mai departe o istorie şi o tradiţie de 60 de ani.

Așadar, vă aşteptăm la Piatra Neamț și la Iaşi, în perioada 22-25 mai, pentru a sărbători cum se cuvine 60 de ani de istorie medicală oftalmologică!

Prof. Dr. Camelia Margareta Bogdănici
Președinte RAO 2024


OPERATORUL RAO 2024:


Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi

Tel.: 0332.40.88.00-05

E-mail: contact@rao-iasi.ro

Website: www.eventer.ro


Organizator: https://rao-iasi.ro/