30
None

Ajutor de nădejde pentru memorie

Constatăm că uităm evenimente trecute sau recente, abilități și gesturi curente sau persoane; ne amintim cu greu cuvinte, uităm „de ce ne-am ridicat”, de unde am “plecat” într-o discuție, lista mentală de cumpărături sau nu reușim să ne amintim răspunsul corect într-un examen. Cu toții avem aceste experiențe – unii mai des, alții mai rar – iar răspunzătoare este memoria!

În mod obișnuit, se face distincția între memoria imediată/senzorială, memoria de scurtă durată/memoria de lucru - care presupune atât stocare cât și procesare de informații -, și memoria de lungă durată, care se deosebește de precedenta prin volumul de informație stocată și de durata stocării acesteia.

Memoria ne ajută să funcționăm ca indivizi în societate, iar alterarea memoriei, uitarea, are consecințe variate. Uitarea este deopotrivă un eveniment fiziolo-gic, normal, în cadrul căruia „abandonăm” informațiile pe care nu le considerăm relevante, sau poate fi un eveniment patologic, caz în care ne sunt influențate negativ judecata, simțul identității, capacitatea de a relaționa, etc.

Dr. Michael Merzenich, cercetător strălucit în domeniul neuro, afirmă că îmbunătățiri radicale ale modului în care gândim, percepem, învățam, memorăm și ne amintim sunt posibile chiar și la persoanele cu vârste înaintate – o idee contrară adepților localizaționismului, care susțin că în creier există zone imuabile, fixe și universale ce corespund și procesează activitățile anumitor părți ale corpului, asupra cărora vârsta își spune implacabil cuvântul. Plecând de la concepția unui creier viu, în continuă autoadaptare, cercetările doctorului Merzenich pun în evidență faptul că alimentația potrivită și exercițiul pot aduce îmbunătățiri remarcabile funcțiilor cerebrale.

De foarte multe ori, odată cu înaintarea în vârstă, neglijăm acumularea unor informații noi, bazându-ne tot mai mult pe bagajul acumulat. În lipsa exercițiului, viteza noastră de procesare intră în declin - nu mai avem precizie și acuratețe în percepere și în redare. Atenția, concentrarea și motivarea au roluri majore în acest context. Pentru păstrarea tonicității creierului, pentru protejarea împotriva unei deprecieri cognitive premature, este important să ne „hrănim” în permanență mintea, indiferent de vârstă.

De sute de ani, în medicina tradițională ayurvedică se folosesc cu succes plante care s-au dovedit foarte eficiente în „hrănirea” creierului.
Suplimentul alimentar natural ayurvedic MEMO ON™ Sirop de la STAR INTERNAŢIONAL MED conține astfel de plante medicinale recunoscute pentru îmbunătățirea randamentului intelectual – concentrare, memorare, percepție, analiză, prelucrare și sistematizare a informațiilor - și ameliorarea coordonării fizico-mentale.
MEMO ON™ Sirop este de ajutor pentru persoanele care depun efort psihic și intelectual susținut. Administrarea suplimentului natural MEMO ON™ Sirop sprijină elevii și studenții în perioadele solicitante ale examenelor, prin îmbunătățirea capacității de stocare, de analiză și sinteză a informațiilor.
Complexul de fitonutrienți prezenți în frunzele de Ginkgo biloba (Arborele-pagodelor) - flavonoide, luteol, glucozid, bilobetol, ginkgetol, proantocianini, ginkgolide - susține circulația sanguină cerebrală, menținând oxigenarea normală a creierului și nivelul fiziologic de glucoză la nivelul acestuia. Ginkgo Biloba susține echilibrul mental și performanțele mentale. În plus, flavonoizii, puternic antioxidanți, încetinesc procesele de îmbătrânire celulară.


Frunzele de Rosmarinus officinalis (Rozmarin), bogate în ulei volatil, acid rozmaric, principii amare, saponine, alcaloizi, sunt folosite de secole pentru îmbunătățirea memoriei, dar și pentru tratarea afecțiunilor digestive și stimularea sistemului imunitar. Rozmarinul stimulează cogniția - memoria, concentrarea, normalizează circulația periferică și cerebrală. Acizii organici și antioxidanții prezenți în rozmarin au proprietatea de a neutraliza radicalii liberi la nivelul creierului și de a-l proteja împotriva acțiunii stresului oxidativ.


Melissa officinalis (Roinița) are proprietatea de a reduce stările de agitație, stres și suprasolicitare. Are efecte întineritoare asupra celulelor nervoase și neuronilor și contribuie la îmbunătățirea memoriei. Eugenolul și acidul rosmarinic din compoziția roiniței contribuie la menținerea sănătății sistemului nervos. Eugenolul susține procesele naturale de vindecare ale organismului prin eliminarea radicalilor liberi care afectează celulele creierului. Cu efect antidepresiv, acidul rosmarinic ajută la menținerea unui flux sanguin normal ce asigură sănătatea celulelor cerebrale.
Brandul Ayurmed, produsul campaniei S.C. Star International Med, prezentă pe piață încă din 1999, a obținut rapid recunoaștere națională și internațională.


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha