30
None

Despre IMUNITATE și RĂCELI pe timpul iernii

Menținerea și redobândirea sănătății cu ajutorul gemoterapicelor

Printre cele mai frecvente probleme de sănătate din timpul iernii se numără răcelile. Recunoaștem o răceală după simptomele sau manifestările care apar la un moment dat: tuse, poate și strănut, durere în gât, curge nasul, apar febră, frisoane sau senzație de frig, sau doar o stare generală de oboseală, cu dureri de cap și mușchi, etc

Ce se întâmplă de fapt când răcim? Ca să înțelegem, trebuie menționate câteva lucruri despre: cauza bolii, microbi sau agenți patogeni; organism și importanța stării în care se află la momentul contactului cu agentul patogen și despre ce rezultă în urma acestei interacțiuni

Răceala apare deoarece organismul nostru a venit în contact cu un agent patogen, în general bacterie sau virus, cum este:

• streptococul - una dintre cele mai cunoscute bacterii care provoacă roșu în gât;

• sau dintre viruși – virusul gripal.

Există multe tipuri de bacterii sau viruși care provoacă aceleași simptome de răceală; deci, aceleași simptome pot fi produse de agenți patogeni diferiți; de aceea tratamentul nu este întotdeauna identic la mai multe persoane care au doar aparent aceeași răceală.

Dacă este de vină un tip de bacterie, răceala poate fi tratată cu succes cu antibiotice. Dacă cauza este un virus luăm degeaba antibiotice. Iar să luăm antibiotice fără să fie cu adevărat nevoie de ele, nu este o idee bună.

De multe ori este dificil de făcut clar diferența, chiar de către medic, între o răceală cauzată de o bacterie sau un virus; iar uneori pot fi implicați într-o boală atât viruși cât și bacterii, iar tratamentul nu este chiar ușor de stabilit.

De ce nu reacționăm la fel în fața unei boli?

Dacă mai multe persoane vin în contact cu cineva răcit de exemplu, unii se vor îmbolnăvi la rândul lor, alții nu. Unii vor face o formă ușoară de boală, alții o formă mai severă.

Unii vor răspunde ușor la tratament, alții vor avea nevoie de medicamente mai puternice sau de un tratament mai îndelungat.

De ce există aceste diferențe?

Pentru că noi/organismele noastre sunt diferite, iar tratamentul oricărei afecțiuni, fie răceală sau altceva, trebuie să țină cont de acest lucru.

Să ne gândim doar la câteva aspecte:

1. IMUNITATEA unei persoane poate fi puternică sau slabă.

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a-și păstra sănătatea, de a lupta împotriva bolii. Starea imunității noastre este influentată de mulți factori (alimentație, somn, mișcare, poluare, starea sistemului digestiv, tratamente urmate etc), în funcție de care putem avea o imunitate puternică sau mai slabă.

2. Alt aspect este ODIHNA, sau diferența dintre un organism odihnit sau obosit.

Un organism odihnit are o rezistență și implicit o imunitate mai bună.

3. STAREA EMOȚIONALĂ a unui om: fericit/echilibrat – nefericit/deprimat influnțează direct imunitatea, capacitatea de luptă cu o boală, rapiditatea cu care ne revenim, influențează digestia, creșterea etc

4. Un alt aspect foarte important este diferența dintre un ORGANISM EFICIENT SAU unul PLIN DE TOXINE: Detoxifierea sau curățarea periodică a organismului este extrem de importantă; consumul de toxice, alimentația incorectă (ca și cantitate sau calitate a alimentelor consumate), tratamentele medicamentoase cronice (pentru boli cronice), poluarea etc toate influențează negativ buna funcționare și capacitatea de regenerare a organismului; rezultă rezistență scăzută la boală, multă oboseală și îmbătrânire precoce.

Ce ne spun simptomele în cazul unei răceli?

Tuse, strănut, durere în gât, sau ureche, febră, frisoane etc....toate acestea reprezintă simptomele sau manifestarea bolii și nu cauza bolii.

De multe ori aceste manifestări ne ajută și nu trebuie să le combatem agresiv:

Febra ajută celulele-soldați ale organismului să fie mai eficiente, deci ajută sistemul imun; febra ”arde” sau neutralizează deșeurile sau toxinele care rezultă în procesul infecțios prin care trece organismul.

Tusea poate înseamna că sunt secreții care trebuiesc eliminate din sistemul respirator, sau că există acolo ceva care întreține tusea (poate și o inflamație sau un spasm sau toxine acumulate) și care trebuie rezolvat înainte de a inhiba tusea cu medicamente, altfel la nivelul aparatului respirator se acumulează secreții care vor afecta procesul respiratiei.

Transpirația dacă apare, determină eliminarea prin piele a unor toxine, deci este benefică în procesul de vindecare.

Dacă ne tratăm fără discernământ cu medicamente care doar inhibă aceste simptome - cum sunt medicamentele antitermice, antiinflamatorii etc, de care uneori abuzăm și le folosim fără să le recomande medicul, riscăm să aducem un deserviciu organismului.

Preparatele naturale sunt și au fost mereu o primă opțiune în confruntarea cu răcelile.

Dintre acestea, extractele gemoterapice, obținute din muguri sau mlădițe de plante, sunt folosite și apreciate de numeroși medici din toate specialitățile. Se administrează sub formă de picături. Există extracte gemoterapice din o singură plantă și combinații de mai multe extracte - produsele din gama Polygemma. Vă recomand 2 produse foarte eficiente în perioada de iarna: Polygemma 3 –tuse și Polygemma 4- sinusuri.

POLYGEMMA 3 TUSE ameliorează tusea fie seacă, fie productivă. Se administrează de 3-5 ori pe zi, începând de la vârsta de 2 ani, doza în funcție de vârstă și se continuă câteva zile și după ameliorarea simptomelor.

POLYGEMMA 4 SINUSURI este eficientă în multe feluri de răceli. O putem utiliza în sinuzite, otite, amigdalite, laringite, bronșite, chiar în pneumonii, în asociere cu antibiotic, atunci când este nevoie. Această asociere este chiar benefică, pentru că gemoterapicele ajută antibioticul în acțiunea lui și, foarte important, curăță organismul de toxinele care apar, ceea ce antibioticul nu face.

În otite putem asocia acest preparat cu picăturile otice MULLEIN OIL (cu extract de Lumânărică); atenție dacă timpanul nu este intact, sau sunt secreții, nu este voie să punem nimic în ureche.

Vă invit să descoperiți forța vindecătoare a extractelor gemoterapice!

Comentarii


Marilena

Buna ziua, Am dat comanda si eu de poligemma imunitate pentru baietelul meu de 4 anisori. Asi vrea sa stiu ce doza ar trebui sa i dau ca din decembrie este numai racit.Nu l am mai dus la gradinita deloc dar el tot raceste. Copilul meu a avut meningita virala la 2 ani si de atunci raceste foarte des. Asi vrea daca se poate sa mi dati nr. dvs de telefon asi vrea sa vin la un consult la cabinetul dvs.Noi suntem din Vrancea, mun. Adjud.V-am vazut la emisiune si mi a placut extrem de mult de dvs. O zi buna!

March 5, 2018, 9:04 a.m.
1
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha