30
None

Terapie naturală în rinita alergică sezonieră

Alergiile sunt la ora actuală unele dintre cele mai frecvente boli cronice, iar dintre acestea, rinitele alergice afectează, conform Organizației Mondiale a Sănătății, între 10-30% din populație, deci sute de milioa-ne de oameni din lume suferă de rinită alergică. Ca atenționare, rinita alergică este un factor de risc, estimat la 50%, pentru astmul bronșic.

Clasificarea rinitelor alergice
Potrivit OMS, rinitele alergice se clasifică după intensitatea simptomelor și impactul pe care acestea îl au asupra calității vieții, în ușoare și moderate/severe, iar după perioada în care se manifestă, sunt sezoniere (alergie la polenul plantelor) și perene (la alți alergeni – acarieni, păr de animale, diferite substanțe chimice, manifestându-se oricând pe parcursul anului, la contactul cu alergenul).

Rinita alergică sezonieră la polenul plantelor, este o amenințare pentru multe persoane. Unii sunt alergici la polenul arborilor şi arbuştilor (Plop, Salcâm, Tei, Salcie etc.), polen care „pluteşte” în aer de la jumătatea lunii martie până la sfârşitul lunii iunie. Alte persoane sunt alergice la polenul de graminee (Grâu, Porumb, Secară) Iarbă, Ambrozie etc. care este prezent de la sfârşitul lunii mai până în octombrie.

Simptomele specifice și intervenția cu o terapie naturală
Cele mai frecvente manifestări sunt: secreţiile nazale apoase sau nas înfundat, strănuturi repetate, mâncărimi la nivelul nasului, ochilor, cerului gurii sau gâtului, uneori însoţite de senzaţie de usturime sau durere.

Cel mai bun mod de a preveni apariția acestor simptome și de a limita nevoia de medicamente antialergice este de a evita pe cât posibil alergenii. Terapia medicamentoasă poate cuprinde: antihistaminice, decongestionante nazale, corticosteroizi orali.

În paralel cu medicația antialergică (când aceasta se impune), propunem terapia naturală cu Alectra - spray cu efect de cortizon natural - produs original Plantextrakt, cu ingrediente active 100% naturale, pentru reducerea manifestărilor din alergiile sezoniere, precum și cu posibilitatea de ameliorare a simptomelor din alergii și chiar de a limita nevoia de medicamente antialergice (sub control medical).

Alectra are în compoziție extract din muguri de Coacăz negru și extract din rădăcină de Astragalus membranaceus. Coacăzul negru conține o serie de compuși bioactivi cu acțiune antiinflamatoare și antialergică. Acțiunea acestuia este completată cu cea a extractului din rădăcină de Astragalus membranaceus, cu efect adaptogen, de reechilibrare a organismului, fiind o leguminoasă folosită în mod tradițional, și în afecțiuni alergice, în China, Japonia și Coreea. Studii clinice realizate cu extractul de Astragalus au evidențiat eficiența acestuia și în cazul alergiei la Ambrozie, atât de des întâlnită la ora actuală.

Modul de administrare recomandat pentru Alectra, adulților și copiilor peste 12 ani, este în funcție de necesitate:

  • pentu reducerea manifestărilor din alergiile sezoniere, cu 4 săptămâni înainte de perioada de expunere sau de apariție a alergenilor, câte 3-5 pufuri de 2 ori pe zi, direct în gură;
  • pentru ameliorarea simptomelor din alergii, câte 3-5 pufuri de până la de 4 ori pe zi, timp de 7 zile, apoi se continuă cu 3-5 pufuri de 2 ori pe zi, pe perioada de expunere la alergeni.
  • Pentru copiii mai mici, recomandăm Extractul din muguri de Coacăz negru, care se poate administra de la vârsta de 1 an.

Pentru cei care suferiți an de an pe perioada expunerii la polenul plantelor, administrând în mod consecvent Alectra, aceasta poate reduce riscul instalării simptomelor rinitei alergice.

Vă dorim să treceți cu bine sezonul alergiilor la polen, cu încredere în aceste terapii naturale.



Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha