47
None

Scapă de ochelari cu ultima generație a femtolaserului Zeiss, VisuMax 800, la Ama Optimex

Ne bucurăm că am adus în premieră în România ultima generație a femtolaserului Zeiss, VisuMax 800, la Ama Optimex, în august 2022. Ce face el special? Permite o reducere și mai rapidă a dioptriilor, reducând semnificativ timpul intraoperator, iar designul brațului său robotizat îmbunătățește și mai mult confortul pacientului în timpul operației. De asemenea, noul design „deschis” le oferă confort și pacienților cu claustrofobie.

De ce este atât de important ca tratamentul să fie de cât mai scurtă durată în cadrul unei intervenții cu femtolaser? Pentru că reducând semnificativ timpul de tratament și crescând confortul pacientului, acesta nu mai are timp să se streseze, astfel scade spectaculos riscul apariției complicațiilor intraoperatorii.
Cu noul laser Zeiss VisuMax 800 efectuăm următoarele tipuri de intervenții pentru reducerea dioptriilor: SMILE PRO (pentru miopie și astigmatism miopic), FemtoLASIK (pentru miopie, astigmatism, hipermetropie), PRESBYOND (pentru presbiopie) și ICR (implantarea inelului intracorneal pentru keratoconus). VisuMax 500, prima generație a acestui femtolaser, este în clinica noastră încă din anul 2014.
SMILE PRO durează aproximativ 7-10 secunde/ochi, se efectuează cu un singur laser (femtolaserul VisuMax 800), reduce până la -15 dioptrii combinate miopie și astigmatism miopic, până la -10 dioptrii miopie și până la -5 dioptrii astigmatism miopic. Este o intervenție foarte prietenoasă, minim invazivă, fără durere (anestezia se realizează cu picături), recuperarea este ușoară, iar vederea se stabilizează rapid, pe măsură ce trec minutele, orele și zilele. SMILE este fascinantă din toate punctele de vedere și afirm acest lucru după 8 ani de experiență și peste 4300 de intervenții SMILE efectuate în cadrul clinicii Ama Optimex.
FemtoLASIK este tot o intervenție prietenoasă, minim invazivă, cu ajutorul căreia putem corecta și dioptrii cu plus. Cu ajutorul femtolaserul VisuMax 800, în aproximativ 4-5 secunde se realizează un flap cornean, cu o precizie de micron și margini verticale care conferă o stabilitate mare a corneei postoperator. Ulterior, corneea este remodelată cu ajutorului laserului cu excimeri MEL 90 de la Zeiss și flapul este repoziționat. Intervenția nu presupune durere, nici în timpul operației, nici după, recuperarea fiind, de asemenea, ușoară.
PRESBYOND se adresează presbiopiei, adică purtătorilor de ochelari de citit, iar ca tehnică chirurgicală este similară cu FemtoLASIK. PRESBYOND este o intervenție laser sofisticată, ultrapersonalizată, prin care se crește profunzimea focalizării pierdute din cauza presbiopiei, iar corecția dioptriilor permite o vedere bună la distanță, intermediar și citit.


Intervențiile laser pentru reducerea dioptriilor au ca principiu de funcționare modificarea razei de curbură a corneei astfel încât razele de lumină să fie focalizate corect la nivelul retinei. Pentru a putea beneficia de o astfel de intervenție, purtătorii de ochelari care își doresc să scape de ei trebuie să vină la clinică la o consultație, în cadrul căreia se efectuează un set specific de investigații. În urma acestei evaluări, medicul oftalmolog poate recomanda tehnica potrivită fiecăruia, deoarece alegerea ei depinde de mai multe aspecte, cum ar fi afecțiunea, numărul dioptriilor, vârsta, precum și alte particularități ale ochilor.
Mai multe detalii despre reducerea dioptriilor sunt disponibile pe site-urile clinicii www.scapadeochelari.ro și www.amaoptimex.ro.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha