None

Antioxidanţii şi durata vieţii

     Antioxidanţii sunt substanţele care apără organismul de efectele dăunatoare ale unor molecule denumite ,,radicali liberi”, care se acumulează în organism şi sunt dăunători. Înclinarea balanţei antioxidanţi/ radicali liberi către radicalii liberi duce la distrugerea celulei, îmbătrânirea şi chiar moartea ei.

     Cantitatea scăzută de antioxidanţi este responsabilă de apariţia a 80% din boli cum ar fi ateroscleroza vasculară, boli cardio-vasculare, hipertensiune arterială (HTA), diabet zaharat, cancer, alergii de diferite tipuri, parodontoze, viroze respiratorii recurente, sterilitate. Zilnic organismul nostru este supus acţiunii unor factori care duc la distrugerea şi îmbătrânirea prematură a celulelor organismului şi implicit a organismului, ca de ex: poluarea, radiaţii ultraviolete, fumat pasiv şi activ, stress psihic şi fizic.

     Vitamina E este un antioxidant care previne deteriorarea lipidelor şi uleiurilor esenţiale, inclusiv acizi omega 3, are rol important în funcţionarea sistemului reproductiv. Este un cofactor al unei molecule antioxidante importante - glutation.

     Vitamina C este importantă în regenerarea organismului şi are rol important în prevenţia cancerului şi în susţinerea funcţionării sistemului imunitar.

     Vitamina A sub formă de provitamina A are rol important în prevenţia bolilor dermatologice şi oftalmologice.

     Licopenul este o substanţă cu efecte antitumorale în cancerul de prostată, sân, vezica urinară, pancreas, plămâni şi piele, în cancerul cervical, ovarian, uterin, intestinal.

    Licopenul reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidenţa infarctului miocardic scade cu 20-50%. În consumul de licopen se pun mari speranţe pentru prevenirea bolilor neoplazice, degenerative şi a maladiei alzheimer. Să nu uităm că licopenul este cel mai important reprezentant al familiei antioxidanţilor.

     Efectul antioxidant al luteinei se manifestă nu numai la nivelul aparatului vizual, dar şi la nivelul altor organe, precum şi în cadrul unor lanţuri metabolice, putând fi utilizată cu rezultate bune de către toţi cei cărora li s-a recomandat consumul de antioxidanţi, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, a cancerului de prostată, etc. Efectul luteinei este amplificat de licopen, cu consecinţe deosebite în ceea ce priveşte scăderea colesterolului sangvin şi încetinirea sau stoparea degenerării moleculare.

    Coenzima Q10 are rol important de antioxidant prin inactivarea radicalilor liberi responsabili de distrugeri celulare. Coenzima Q10 oferă organismului energie şi ajută la funcţionarea inimii şi ficatului. Co Q10 a fost introdusă în tratamentul insuficienţei cardiace în Japonia, încă din 1974.

    O parte din alimentaţie cuprinde şi o gamă de antioxidanţi. Cercetătorii de la Institutul de prevenţie a cancerului spun că e nevoie de 9-13 porţii de legume şi fructe proaspete / zi pentru a avea un nivel de antioxidanţi corespunzător. La ora actuală sunt studii care arată că, din păcate, calitatea acestora s-a redus considerabil chiar dacă este vorba de fructe şi legume din culturi proprii, acest lucru datorându-se poluării şi radiaţiilor. Putem aşadar vorbi de o ,,foame calitativă” în zilele noastre, astfel încât utilizarea suplimentelor cu antioxidanţi a devenit o necesitate.

     Dar cum ştim care e nivelul de antioxidanţi necesar organismului nostru? Există un instrument numit scanner biophotonic, care în mod non-invaziv, cu ajutorul unei raze de culoare albastră, cu energie scazută, în doar două minute, măsoară din palmă nivelul de antioxidanţi din organism. Acest lucru oferă un biomarker precis şi fidel al stării generale de sănătate, al imunităţii organismului şi gradului de îmbătrânire a celulelor.

    Dezvoltat de doctori şi fizicieni de la o universitate de renume din SUA, scanner-ul este primul şi singurul din lume care măsoară nivelul de antioxidanţi printr-un principiu non-invaziv care a primit premiul Nobel în 1930 - spectroscopia.

     “Cantitatea de antioxidanţi din organismul tău este direct proporţională cu durata vieţii tale” - dr. Richard Cutler, Institutul de Cercetare a Sănătăţii SUA -Washington D.C. Această tehnologie este acum accesibilă şi în farmaciile orădene selecţionate.

     Consumul de legume şi fructe proaspete e obligatoriu pentru fiecare dintre noi. Aportul complementar de suplimente nutritive e uneori necesar. Scanner-ul biphotonic ne ajută să verificăm dacă tot ceea ce noi consumăm ne oferă o protecţie antioxidativă corespunzătoare a organismului.

      Trebuie să reţinem faptul că sănătatea nu reprezintă doar absenţa bolii, ci este o consecinţă a tuturor deciziilor noastre în ceea ce priveşte propriul organism şi ea nu are preţ.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha