4
None

Deces „datorită" sau „cu" infecție COVID-19?

Preocupările mai vechi sau mai noi ale medicilor din specialitatea geriatrie și gerontologie din întreaga lume, inclusive de la noi, sunt  : îngrijirea vârstnicilor cu multimorbidități, singurătatea și distanțarea socială la vârstnici, geriatrie și îngrijirea paleativă,  abordarea demenței, managementul pacientei osteoporotice in  contextul COVID-19, impactul fragilității asupra bolilor cardiovasculare, traumatismul prin cădere – impact și consecințe, screening-ul gerontopsihologic,. Alte repere pe care le urmărim sunt de asemenea: calitatea vieții la vârstnic și particularitățile socio-cuturale ale acestuia, aplicațiile tehnologiei în geriatrie, ecosistemul digital vINCI adaptat nevoilor vârstnicilor, impactul COVID-19 asupra căminelor pentru vârstnici - perspective arhitecturale, funcția cognitivă și tulburările dispoziției la vârstnici, abandonul psihologic al pacientului vârstnic, valoarea diagnostică a testării pacienții vârstnici.
Mai nou, au apărut și alte preocupări, privind îngrijirea pacienților vârstnici fragili, hipotensiunea ortostatică la vârstnici, căderile legate de medicație, evaluarea geriatrică multidimensională pentru vârstnicul spitalizat, sedarea paleativă în practica geriatrică, aspectul sindromului de fragilitate la vârstnicii, spitalul prietenos pentru vârstnici, markere pentru prognosticul insuficienței cardiace la vârstnici, vaccinurile ca determinanți ai îmbătrânirii sănătoase: elemente esențiale ale promovării sănătății, Alzheimer - o provocare diagnostică. După cum se observă, avem provocări diverse și complexe.
În perspectivă, dorim să creștem importanța instituțiilor care se ocupă de îngrijirea pacienților vârstnici, atât cu specific geriatric câr și pe alte specialități medicale. Dăm o importanță deosebită activității de asistență medicală în echipe multidisciplinare, deoarece aceasta reprezintă o componentă esențială a servicilor medicale oferite persoanelor de peste 65 de ani.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha