62
None

Experiență a 75 de cazuri de litiază renală


Obiective
Intițierea abordul percutanat în tratamentul litiazei renale a adus progrese însemnate în tratamentul chirurgical al acestei patologii, cu beneficii certe în ceea ce privește recuperarea postoperatorie și reintegrarea socială a pacienților.
Progresele tehnologice în urologie au adus în plin plan aceeași tehnică, însă miniaturizată, folosindu-se astfel instrumente de calibru mai redus și în final tot mai puțin invazive pentru pacient. Abordul percutanat miniatural (MIP) reprezintă o tehnică relativ nou abordată în litiaza renală în țara noastră, un progres tehnico-chirurgical cu multiple beneficii. 

Material si metodă
Începând cu ianuarie 2019 până în luna aprilie a anului curent (2022), în clinica noastră s-au efectuat 75 de cazuri de nefrolitotriție percutanată prin abord miniaturizat.
Prin această tehnică s-au abordat calculi duri, cu densitate de peste 1200 UH, cu localizari diverse: 54% caliceală inferioară, 22% bazinetală, 11% bazinetală și caliceal inferioară, 4% caliceal inferioară și medie. Dimensiunea calculilor a variant astfel: 40 cazuri calculi sub 1.5 cm, 30 cazuri 1.5- 2 cm, în 5 cazuri calculi cu dimensiune între 2 și 3 cm.
În 72% din cazuri calculul s-a abordat cu traiect prin calicele inferior, iar în aproximativ 4% din cazuri a necesar dublul traiect. Poziția pacienților a fost în decubit ventral.
În totalitatea cazurilor puncția caliceală s-a efectuat sub control ecografic, însă fluoroscopia a fost indispensabilă în ceea ce privește controlul dilatațiilor și/sau corectia traiectului inițial de puncție ultrasonografic.
Litotriția calculilor s-a efectuat utilizand Holmium laser, cu avantajele unei precizii superioare și posibilității adaptării energiei la poziția calcului și la duritatea acestuia. Evacuarea fragmentelor rezultate s-a efectuat treptat, utilizând o caracteristică proprie a instrumentelor trusei Storz MIP M de flux turbionar al lichidului de lavaj, respectiv efectul Ventouri.

Rezultate
În ceea ce privește rata ”stone free” (gradul de eliminare a calcului) aceasta a fost > 90%. Timpul intervenției chirurgicale s-a redus odată cu creșterea experienței chirurgului, de asemenea si complexitatea litiazei abordate a crescut dependent de experiența acumulată.

Concluzii
Abordul percutanat miniaturizat al litiazei renale este fezabil pentru calculi de diverse dimensiuni (până la 3 cm), această tehnică respectând principiile de bază ale abordului percutanat clasic (NLP). Avantajele majore sunt reprezentate de traiectul de dilatație mai redus ceea ce implică o pierdere nefronală mai mică și deasemenea un risc de sângerare mai redus, cu reducerea timpului de spitalizare și scăderea costurilor la nivelul unitații spitalicești.

Comentarii


Christina

Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com 1) Vrăji de dragoste 2) Vrăji de dragoste pierdută 3) Vrăji de divorț 4) Vrăji de căsătorie 5) Vraja de legare. 6) Vrăji de despărțire 7) Alungați un Iubit trecut 8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie 9) vrei să-ți mulțumești iubitul Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată ogagakunta@gmail.com

Aug. 31, 2022, 7:53 p.m.
0
0

Henna

Marele doctor Ilekhojie despre care toată lumea a vorbit pe internet m-a ajutat și cu vraja lui de reconciliere. Mi-a restabilit relația ruptă și mi-a adus înapoi fostul meu iubit. Am fost cu inima zdrobită în ultimele 6 luni după ce iubitul meu s-a despărțit de mine, dar după ce am văzut comentarii online despre Dr. Ilekhojie, am fost cu adevărat sceptic să-l contactez ca la acel moment. Mi-a spus ce trebuie să adun și a făcut vraja de împăcare și chiar înainte să poată termina, iubitul meu m-a sunat cerându-mi iertare și acum suntem fericiți împreună și așteptăm primul nostru copil. Vreau să-l apreciez pe dr. Ilekhojie pentru marele său ajutor. În cazul în care aveți nevoie de ajutorul lui, îl puteți contacta și prin e-mailul său: gethelp05@gmail.com sau sunați-l la +2348147400259)

Sept. 3, 2022, 3:22 p.m.
0
0

Sarah Joe

Mă simt din nou atât de binecuvântat în căsnicia mea, după ce Dr. Ige Ajayi mi-a adus înapoi soțul care fusese despărțit de mine pentru un an bun. Vino din Islanda. Niciodată nu-i voi mulțumi suficient, ceea ce a făcut Dr. Ige Ajayi pentru mine, a ajutat în viața mea. Soțul meu a divorțat de mine timp de un an și avea dureri și dureri fără el. Așa că am căutat peste tot ajutor, dar nimic nu a funcționat până l-am sunat pe doctorul Ige Ajayi. I-am explicat situația mea și mi-a promis că soțul meu va reveni la mine în 24 de ore, atâta timp cât inima îmi bate încă pentru el. Am crezut în el și mi-a pregătit o vrajă, iar soțul meu m-a sunat chiar când a spus dr. Ige Ajayi. El a implorat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim din nou fericiți în ultimele 9 luni. Oricine citește mărturia mea și are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze. E-mail: drigeajayi@gmail.com Îl puteți și pe Whatsapp pe +2348130035939

Sept. 14, 2022, 4:22 p.m.
0
0

Loana Alin

A trecut mai bine de o lună și totul pare că a revenit la normal. El a început să mă trateze mai bine și a fost un proces de vindecare pentru amândoi. Coșmarul care durase aproape 2 ani s-a încheiat în sfârșit. Parcă ne-am îndrăgostit din nou! Amândoi am lăsat trecutul în urmă și încercăm să mergem înainte – și pentru prima dată după mult timp, viitorul pare mult mai luminos. Nu pot exprima în cuvinte cât de recunoscător îi sunt doctorului Ilekhojie! Este ca și cum am redescoperit în sfârșit acele lucruri unul despre celălalt care ne-au făcut să ne îndrăgostim în primul rând. Toate îngrijorările și stresul au dispărut pur și simplu. Îți mulțumesc Dr. Ilekhojie pentru că mi-ai salvat Căsnicia ruptă. Eu și soțul meu trăim din nou fericiți. Toate mulțumim lui Ilekhojie. Contactați-l pentru a vă restabili căsătoria E-mail: (gethelp05@gmail.com Sunați sau Whatsapp +2348147400259)

Sept. 27, 2022, 3:41 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha