15
None

În România avem acces neîngrădit la clasele noi de medicamente

Au apărut clase noi de medicamente, în tratamentul diabetului de tip 2: este vorba de inhibitorii cotransportorului de sodiu–glucoză tip 2 (SGLT2i) și de analogii receptorilor de GLP1. Aceste polipeptide incretinice sunt foarte interesante, și în teorie și prin rezultatele care déjà s-au obținut; primele studii  deschid căi noi și nebănuite până acum 2-3 ani, atât în terapia diabetului cât și a obezității. Acestea sunt cunoscute de mai mult de 10 ani dar în ultimii ani s-au făcut studii importante, care au permis includerea în ghidurile de bună practică a acestor clase noi de medicamente. Acest lucru a dat un nou impuls pentru că sunt déjà multe mii de cazuri tratate si au apărut déjà rezultate care arată incredibil de bine, pe lângă tratamentul diabetului, rezultate extraordinare în tratamentul obezității, al bolii cardiovasculare și al bolii renale asociate cu diabetul zaharat. De aceea acum nu mai vorbim despre diabet zaharat de tip 2 ci de câțiva ani vorbim despre acest complex cardio-reno-metabolic.

Nu sunt multe țări în care să fie disponibile aceste clase de medicamente, în mod gratuit așa cum sunt în România, pe program național, și practic toți pacienții cu diabet zaharat să aibă acces neîngrădit la aceste clase noi de medicamente.

Sunt mai multe teorii legate de obezitate si COVID. Obezii de obicei au disfuncție respiratorie. Desigur, dacă apare și o pneumonie datorită COVID, evoluția este mai gravă decât la ceilalți. În același timp obezitatea se asociază și cu alte boli cornice cum ar fi hipertensiune, boala de rinichi, boala de inimă care în contextul unei inflamații acute datorate virozei pot să ducă la rezultate foarte proaste.

Suntem printre țările care stau bine din punct de vedere al numărului de medici specialiști în diabet, inclusiv rezidenți. Sunt mulți medici și din alte specialități care își aleg să facă a doua specialitate diabetul.

Comentarii


Christina

Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com 1) Vrăji de dragoste 2) Vrăji de dragoste pierdută 3) Vrăji de divorț 4) Vrăji de căsătorie 5) Vraja de legare. 6) Vrăji de despărțire 7) Alungați un Iubit trecut 8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie 9) vrei să-ți mulțumești iubitul Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată ogagakunta@gmail.com

Aug. 31, 2022, 7:30 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha