30
None

Înțelegerea și abordarea tulburărilor gastrointestinale

Buna funcționare a tractului gastrointestinal este esențială pentru sănătatea întregului organism. O digestie corespunzătoare ne ajută să asimilăm corect nutrienții din alimente, vitali pentru desfășurarea optimă a tuturor funcțiilor fiziologice. În momentul în care apar tulburările digestive, începem să resimțim local disconfort iar în timp pot apărea afecțiuni precum: malabsorbție, constipație sau diaree, anemie, deficit de vitamine și minerale, tulburări de memorie și concentrare, oboseală, anxietate, lipsa poftei de mâncare etc.

Tractul gastrointestinal funcționează ca un procesor de alimente pentru organismul uman. Sistemul digestiv este format din cavitatea bucală și glandele salivare, stomac, intestin subțire și intestin gros, ficat, pancreas, colon și vezicula biliară.
Sistemul gastrointestinal nu este un sistem pasiv. Acesta are rol senzorial și reacționează la materialele care circulă prin acesta. Pentru a avea un sistem digestiv sănătos, fiecare persoană are nevoie de tipuri și cantități diferite de alimente.
Sistemul gastrointestinal descompune alimentele prin intermediul unor mijloace mecanice (mestecatul) și apoi acționează asupra acestora printr-o serie de procese chimice complexe. Aceste procese chimice includ de la salivă și enzime până la bacteriile din colon. Deoarece sistemul gastrointestinal este una dintre porțile de intrare ale organismului uman, tot ceea ce o persoană mănâncă are un impact relevant asupra organismului.
Alimentele consumate care ajung în sistemul gastrointestinal conțin nutrienți dar și toxine. Procesul digestiei are loc la suprafața sistemului gastrointestinal prin acțiunea secrețiilor glandelor auxiliare cum sunt ficatul și pancreasul.
Mestecatul, înghițitul și peristaltismul fac parte din digestia mecanică, când alimentele sunt descompuse în particule minuscule și sunt acoperite de sucurile digestive și transportate prin tractul digestiv. Enzimele digestive descompun moleculele mari de alimente în molecule mici care pot fi absorbite în sânge sau limfă în urma procesului chimic de digestie.
În momentul în care enzimele digestive și acizii biliari sunt insuficienți pentru descompunerea alimentelor, fie dintr-un dezechilibru funcțional al organismului, fie din cauza alimentelor necorespunzătoare ingerate, apar simptome precum: balonare, dispepsie, flatulență, dureri abdominale, greață și chiar vărsături în cazurile mai extreme.
Pentru început aceste simptome se pot remedia printr-un aport exogen de enzime digestive, prin creșterea consumului de fibre, prin eliminarea anumitor alimente nefavorabile, prin respectarea orelor de masă și a cantităților optime de alimente consumate. Este important să ne analizăm cu atenție organismul pentru a ne putea da seama ce obicei alimentar ne afectează. În cazul în care simptomele se agravează și apar în plus tulburări de tranzit intestinal este recomandată vizita la medicul specialist gastroenterolog urmată de consultarea unui nutriționist pentru a putea stabili un regim alimentar optim, personalizat pe nevoia fiecărui pacient.

Pentru început, specialiștii Ayurmed vă recomandă:
GASCURE Tab®- 100 % natural - Pentru o digestie sănătoasă
Susține funcționarea normală a sistemului gastrointestinal, asigurând o digestie și un tranzit intestinal normal. Complexul de fitonutrienți din GASCURE Tab® stimulează secreția enzimelor digestive. Digestia gastrică este susținută și prin aportul exogen de papaină, enzimă implicată în digestia proteinelor la nivelul stomacului. Ajută la restabilirea frecvenței și consistenței scaunelor, la eliminarea din intestine a toxinelor și a gazelor provenite dintr-o digestie deficitară, stimulând procesul natural de detoxifiere. Prin susținerea întregului sistem digestiv, GASCURE Tab® ajută la eliminarea neplăcerilor cauzate de alimentele greu digerabile, o dietă dezechilibrată sau de excesele alimentare.
 Astfel, pe lângă aportul exogen de enzime, GASCURE Tab® contribuie la stimularea secreției endogene de enzime digestive și, deci, la reglarea funcțiilor enzimatice ale organismul astfel încât, în urma unei cure, acesta să facă față digestiei alimentelor fără un ajutor din aportul extern. Ca urmare a unei digestii corecte se elimină neplăcerile cauzate de digestia deficitară (greață, balonare, constipație) și este favorizată absorbția substanțelor nutritive necesare vitalității și sănătății organismului.
Un alt dezechilibru gastrointestinal des întâlnit este reprezentat de hiperaciditatea gastrică, care conduce la gastrită hiperacidă și poate avansa către ulcer gastric. Aciditatea gastrică este o afecţiune cauzată de existenţa unui dezechilibru între mecanismele de secreţie a acidului în stomac şi mecanismele de protecţie a acestuia. Aciditatea gastrică este asociată cu o serie de simptome printre care se numără senzaţiile de arsură sau durere la stomac, senzaţia frecventă de foame şi durerea constantă în abdomen, greaţă, gust amar în gură, vărsături şi scăderea poftei de mâncare. Aciditatea gastrică se resimte și la nivelul esofagului, când apare fenomenul de piroză, adică o senzaţie de arsură în piept, în spatele sternului şi în gât, determinată de iritaţia esofagului. Acest fenomen apare imediat după masă şi poate fi agravat de creşterea presiunii intra-abdominale când vă încordaţi sau când ridicaţi o greutate.
Printre principalele cauze ale gastritei hiperacide se numără stresul psihic prelungit, dieta bazată pe alimente nesănătoase, precum preparatele fast-food, alimentele foarte picante, carnea grasă, băuturile răcoritoare carbogazoase care conțin zahăr, gustările cumpărate din comerț (chipsuri, pufuleți cu arome). Viciile cum sunt fumatul și consumul de alcool, contribuie la apariția acestei probleme de ordin gastrointestinal. Abuzul de medicamente (antiinflamatoare, antibiotice), dar și Helicobacter pylori distrug treptat mucoasa.
În abordarea hiperaciditătii, ca și măsură de primă intenție, trebuie corectată aciditatea prin scăderea secreției de acid gastric, astfel, se pot utiliza medicamente antiacide și protectoare ale mucoasei gastrice. Întrucât medicația de sinteză poate avea reacții adverse și nu este indicat să abuzăm de ea fară supravegherea și îndrumarea unui medic specialist, noi, la Ayurmed, vă propunem o abordare holistică și naturală pentru acest dezechilibru: GASCURE® Sirop- Stop acidității gastrice.
GASCURE® Sirop este un fitocompus, 100% natural, care susține funcționarea normală a sistemului gastrointestinal. Astfel, plantele din compoziția sa ajută la reducerea hiperacidității gastrice și normalizează secreția de acid clorhidric, oferind protecție eficientă mucoasei gastrice și duodenale. Totodată împiedică agravarea simptomatologiei specifice leziunilor gastrice. Complexul de fitonutrienți susține procesele digestive prin menținerea secreției enzimelor digestive în parametri optimi. Protejează mucoasa gastrică și flora intestinală. GASCURE® Sirop poate fi utilizat doar la nevoie, însă pentru un efect de durată este recomandată o cură de minim o lună pentru persoanele cu simptome ușoare și cure de 3 luni pentru persoanele cu antecedente gastrice mai serioase.
Digestie sănătoasă și o viață frumoasă.

Ayurmed - O Viață Fără Griji!



Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha