30
None

Fitoterapia ayurvedică în unele afecţiuni respiratorii de sezon

Această perioadă a anului poate fi numită sezonul bolilor aparatului respirator, boli ce apar sau se acutizează în perioadele caracterizate prin temperaturi scăzute, umiditate ridicată etc. Pentru locuitorii marilor oraşe se adaugă praful şi poluarea care sensibilizează mucoasa căilor respiratorii, iar pentru cei alergici şi pentru astmatici are efecte dramatice.

Prevenire:

• Evitaţi stresul şi extenuarea fizică şi psihică; un organism cu un tonus bun se apără singur!

• Vitaminizaţi-vă cât mai temeinic; consumaţi fructe şi legume proaspete, miere, polen, propolis. Evitaţi vitaminele şi polivitaminele de sinteză. Produsele naturale şi suplimentele preparate la rece sunt mult mai eficiente.

• Dormiţi suficient şi găsiţi modalitatea de a „sparge“ programul zilnic cu câteva reprize de relaxare de 5 -10 minute.

• Nu neglijaţi gimnastica, alergările sau măcar plimbările în aer liber.

Tratament:

• Nu luaţi antibiotice la primele semne de boală; ele sunt o opţiune doar în ultimă instanţă şi doar ţintit.

• De cele mai multe ori este suficient ceaiul de tei călduţ, cu lămâie, îndulcit cu miere.

• Există varianta suplimentului ayurvedic Coughend, eficient nu doar împotriva tusei, ci şi în creşterea imunităţii.

Coughend Sirop este un remediu ayurvedic, marca AYURMED, produs de STAR INTERNAȚIONAL MED, din plante medicinale ayurvedice (Ayurveda este medicina tradițională indiană, cu o traditie de peste 5000 de ani, ce are la bază remediilie naturale din plante).

COUGHEND Sirop este util în toate tipurile de tuse (uscată, productivă, convulsivă), fiind totodată un stimulent al secreţiei bronşice. Acţionează prin decongestionarea căilor respiratorii, stimularea secreţiei bronşice, determinând fluidificarea mucusului şi normalizând mişcarea cililor vibratili. Favorizează expectoraţia şi prin fragmentarea macromoleculelor de mucus. Este complementar în terapia bronşitelor acute şi cronice, cât şi în terapia astmului bronşic. Efectul este stabil în timp.

Preparatul este un amestec unic de extracte din plante medicinale obţinute prin presare la rece pentru conservarea principiilor bioactive şi a proprietăţilor curative. Dintre aceste plante vom menţiona:

Pistacia integerrima (Kakra singhi) - are proprietăți expectorante, fiind adjuvant în astm, tuse și alte probleme respiratorii. Susține sistemul digestiv. Este o plantă recomandată în stări de emaciere și malnutriție.

Adhatoda vasica (Vasa) - contribuie la relaxarea mușchilor traheali, acționează ca un bronhodiatator și contribuie la protecția împotriva bronhospasmului cauzat de histamină. Fluidizează secrețiile bronșice.

Cyperus rotundus (Nagarmotha) – rizomul conține substanțe active ce au efect astringent, diaforetic, analgezic, antispasmodic, carminativ, antitusiv, sedativ. Are proprietăți antibacteriene.

Ocimum sanctum (Busuioc indian) – extractul din părțile aeriene ale plantei susține funcția pulmonară. Este una dintre principalele plante care, datorită efectului bronhodilatator și expectorant, antialergic și antiinflamator este utilizată în caz de tuse și răceală. Uleiul ei esenţial conține substanțe bioactive care elimină congestia respiratorie.

Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce) - extractul de rădacină contribuie la fluidificarea secrețiilor traheobronșice și faringiene, precum și la calmarea iritațiilor mucoasei tractului respirator. Este benefic mai ales la copii și bătrâni. Lemnul dulce este util în tusea seacă și productivă. Zingiber officinale (Ghimbir) - rizomul conține ulei esențial care este deosebit de eficient în tusea productivă (favorizează expectorația) și în problemele respiratorii alergice, cum este astmul. Decongestionează căile nazale superioare, umezește mucoasa gâtului. Ghimbirul ajută în răceli și gripe prin acțiunea sa diaforetică.

Abies webbiana (Talispatra) – extractul din frunze conține principii active care sunt utile în tulburări respiratorii cronice, tuse și răceli, datorită acțiunii bronhodilatatoare și antiinflamatoare. Scade secreția de mucus și îmbunătățește respirația.

Solanum xanthocarpum (Kantakari) - extractul din părțile aeriene ale plantei are acțiune antitusivă în tusea nespecifică și astm bronșic prin diminuarea eliberării histaminei de la nivelul plămânilor. Planta este utilă în febră, tuse, astm și dureri de gât.

Sarcostemma brevistigma (Somlata) - menține sănătatea sistemului respirator prin efectele sale energizante, antihistaminice, antispasmodice, expectorante, imunostimulente.

Viola odorata (Toporași) - planta este utilizată de multă vreme în răceli și gripe, deoarece ajută la refacerea rapidă a sistemului respirator, dezinfectându-l. De asemenea, este utilizată și în cazul excesului de mucus, tuse, astm bronșic, dureri de cap.  Mentha piperita (Mentă) – extractul din mentă ajută la eliminarea excesului de mucus și reglează temperatura corpului în caz de febră. În cazurile de astm, timolul - unul dintre compușii mentei - acționează ca un antitusiv natural.

Coughend sirop contribuie la:

• menținerea stării de sănătate a aparatului respirator;

• fluidificarea secrețiilor bronșice și eliminarea lor, reducerea uscăciunii și iritației la nivelul gâtului și bronhiilor;

• diminuarea tuturor formelor de tuse și a efectelor neplăcute datorate ei;

• facilitarea procesului de respirație prin decongestionarea căilor respiratorii;

• ameliorarea simptomelor astmului bronșic (bronhodilatator);

• menținerea capacității naturale de autoapărare a organismului și de adaptare la condițiile de mediu.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha