22
None

Flora intestinală și starea de sănătate

Cu ajutorul tehnicilor moleculare moderne se evidențiază că o diversitate imensă de microbi colonizează intestinul uman, ceea ce era greu de demonstrat până acum câteva decenii. Această infinitate de microorganisme numită microbiotă sau microbiom influențează major și profund funcționarea tuturor organelor și a întregului organism uman.

StudiIle arată că starea de sănătate este cu atât mai bună cu cât este mai diversă această populație microbiană. Persoanele cu un număr scăzut de gene bacteriene din scaun (<480.000 de gene) au risc mai mare de creștere în greutate, rezistență la insulină, dislipidemie, precum și o stare inflamatorie mai intensă față de cei cu număr mare de gene bacteriene.
Proiectul European MyNewGut a realizat studii clinice care au descoperit prezenţa unor tulpini şi specii de bacterii precum Bacteroides uniformis ce sunt utile în combaterea obezităţii, scăderea trigliceridelor şi a greutăţii corporale. Bacterii precum Bifidobacterium longum au rol în diminuarea eliberării de cortizol, îmbunătățirea calităţii somnului, reducerea  stresului și a simptomelor depresiei.
Departamentul de psihologie al Universităţii Oxford, în anul 2018, a demonstrat legăturile dintre intestin, flora bacteriană şi creier. Orice modificare la nivelul microorganismelor ce alcătuiesc microbiomul intestinal modifică comportamentul uman prin intermediul comunicării dintre sistemul nervos enteric (intestinal) şi sistemul  nervos central și periferic. Modificarea numărului sau a tipurilor de microorganisme intestinale prin infecții cu bacterii patogene sau prin administrarea  de antibiotice duce la schimbări ale funcţiilor cerebrale dar și a comportamentului.
Viața noastră depinde de acest ecosistem format din trilioane de bacterii care asigură buna funcționare a intestinului, creierului, sistemului imunitar și a stării de spirit.
Microbiomul suferă modificări majore odată cu îmbătrânirea, cu administrare de medicamente, în special antibiotice și cu alimentația ce abundă în gluten, zaharuri, ingrediente artificiale.
Prebioticele sunt alimente sau produse concepute pentru a asigura hrana potrivită bacteriilor folositoare iar probioticele sunt produse ce conțin bacterii folositoare în cazul microbiotei degradate.
Vitamunda Superflora este un produs probiotic creat în conformitate cu cele mai moderne perspective medicale integrative în domeniul microbioticii intestinale. Conține 10 miliarde de bacterii vii per capsulă, provenite din 6 tulpini diferite, inclusiv bifidobacterii și lactobacili ce sunt transportate la nivel intestinal printr-o capsulă gastro-rezistentă, astfel încât bacteriile să ajungă vii în intestine.
Atât prebioticele cât și probioticele sunt necesare pentru tratarea afecțiunilor intestinale precum diareea, boala Crohn, sindromul intestinului iritabil, colita ulcerativă, infecția cu Helicobacter Pylori, infecția cu Clostridium difficile precum și a dermatitei atopice, alergiilor, psoriazisului, bolilor autoimune, bolilor psihice dar și a problemelor legate de îmbătrânire.
Vitamunda Superflora este recomandat în repopularea echilibrată a microbiomului intestinal după tramente cu antibiotice, după cure de detoxifiere intestinală precum și în afecțiuni legate de  imunitate.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha