20
None

Lipozomal Vitamina C și Lipozomal Vitamina D3K2 Magneziu Suport pentru imunitate în perioada virozelor

Lumea medicală actuală caută intens soluții pentru a face față provocărilor ridicate de noile tipuri de viroze. Tot mai multe voci susțin că pe primul plan este fortificarea organismului cu nutrienți care cresc capacitatea de apărare și întărirea sistemului imunitar.
Numeroase studii dovedesc că Vitamina C și Vitamina D3 au un rol exterm de important în buna funcționare a acestui mecanism complex și uimitor - sistemul nostru imunitar. Suplimentarea cu aceste vitamine scade riscul de infectare și crește abilitatea de a învinge afecțiunea virală.

Atenție la deficiența vitaminei D3 (colecalciferol)
La nivel mondial tot mai mulți oameni sunt diagnosticați cu valori deosebit de reduse ale vitaminei D3. Marea majoritate a bolnavilor de cancer și a celor cu imunitatea scăzută au deficit de vitamina D3. Studiile arată că deficitul de vitamina D3 este asociat cu un risc crescut de cancer de sân, ovarian, prostată și colon [1]. Cercetări recente demonstrează că Vitamina D acționează ca imunomodulatoar și antiinflamator în infecțiile virale [2,3,4,15] stimulând exprimarea receptorilor funcției imune în tractul respirator [6,7,8,9,10].
În același timp, crește sinteza principalelor proteine antimicrobiene din organism (catelicidinelor și defensinelor), scade ratele de replicare virală, reduce sinteza citokinelor proinflamatorii, reducând astfel leziunile țesutului pulmonar cauzate de inflamație.
Suplimentarea cu doze suficiente de vitamina D3 ca suport pentru sistemul imunitar pare să fie o necesitate pentru toate categoriile de varstă. Pentru ca Vitamina D să iși exercite rolul benefic se indică administrarea în combinație cu Vitamina K2 și Magneziu.

Vitaminele D3 și Vitamina K2 lucrează în echipă
Vitamina D are un rol vital în absorbția și metabolismul calciului și fosforului în organism [11], asigurând sănătatea oaselor și prevenind osteoporoza la vârstnici și rahitismul la copii.
Dacă vitamina D3 facilitează absorbția calciului în sânge, rolul vitaminei K2 este de a orienta depunerea calciului la nivelul oaselor.
Vitamina K2 activează proteina numită osteocalcină, răspunzătoare de transportul calciului și al mineralelor și depunerea în țesutul osos. Osteocalcina activată incorporează calciul în oase, în timp ce osteocalcina neactivată inhibă absorbția calciului de către oase. În absența vitaminei K2, calciul se poate depozita la nivel arterial sau renal.

Echilibrul între Vitamina D3,Vitamina K2 și Magneziu
Biodisponibilitatea vitaminei D3 depinde de magneziu deoarece enzimele (din ficat și rinichi) care asigură metabolismul vitaminei D3 nu pot funcționa fără cantități suficiente de magneziu.
Toate procesele bio-chimice în care sunt implicate cele două vitamine au nevoie de prezența magneziului. Este o corelație strânsă între nivelurile magneziu, vitamina D3 și vitamina K2 și este absolut necesar ca acestea să se mențină în echilibru [12].
Lipozomii asigură incorporarea celor trei componente, sporesc absorbția protejând substanțele nutritive să nu fie distruse și eliminate în procesul digestiv [13]]. Aceste avantaje combinate duc la o biodisponibilitate maximă a întregului complex lipozomal sinergic D3 K2 Magneziu, nefiind necesară administrarea de doze mari zilnice.

Lipozomal Vitamina C
Este bine cunoscut efectul pozitiv pe care îl are Vitamina C asupra sistemului imunitar și că deficiența crește rata infecțiilor.
Vitamina C este o vitamină care nu poate fi produsă de corpul nostru, de aceea aportul zilnic este esențial pentru menținerea sănătății întregului organism.
Vitamina C este o vitamină hidrosolubilă (se dizolvă în apă) care nu poate fi stocată; astfel se consideră că organismul utilizează mai eficient Vitamina C dacă este administrată mai des în doze optime de 300 mg decât mai rar și în doze mari de 1gram sau 2 grame. Utilizarea Vitaminei C sub formă lipozomală in doze de 300 mg de 2 sau 3 ori pe zi acoperă necesarul organismului.
Lipozomii sunt microsfere cu înveliș fosfolipidic identic cu cel al membranei celulare.
Membrana fosfolipidică face ca lipozomii să fie „bio-identici”, astfel ei sunt atrași de celule în interiorul cărora își eliberează ingredientele active. Acest proces oferă un nivel înalt de biodisponibilitate.
Vitamina C lipozomala creată prin tehnologia brevetata LipoCellTech™ de obținere naturală a lipozomilor nu conține aditivi chimici, solvenți organici, soia, temperaturi ridicate sau presiuni înalte. Aceasta este absorbită rapid de către celule și folosită în apărarea organismului în fața agentilor patogeni și a radicalilor liberi.

Bibliografie pe www.saptamanamedicala.ro



Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha