4
None

Câteva reguli „de aur” pentru sănătate

Fiecare dintre noi putem să ne auto-implementăm câteva măsuri de bază pentru sănătatea proprie:

  • să nu luăm antibiotice/antivirale fără consult medical;
  • febra nu este egal infecţie, să nu luăm antibiotice ca și antitermice;
  • trebuie stabilit întâi dacă este vorba de o infecţie bacteriană, doar în acest caz este util antibioticul. În infecţiile virale nu este eficient antibioticul!
  • să păstrăm regulile de igienă personală: să ne spălăm pe mâini, să nu mergem în colectivităţi atunci când suntem bolnavi și să păstrăm distanţa/mască atunci când trebuie să fim alături de cei bolnavi.

În principal este important să rupem lanţul de transmitere al infecţiei și să tratăm infecţiile cu medicamentele potrivite (antibiotice în infecţiile bacteriene, antiviralele în infecţiile virale, antifungicele în infecţiile fungice, etc.).
Pe de altă parte, în ceea ce ne privește pe noi, medicii infecționiști, dorim să oferim pacienților noștri în primul rând o gamă largă de servicii medicale de profilaxie, investigații și de tratament. Depistarea precoce a cancerului de sân face parte dintr-un plan mai amplu de prevenție și identificare a neoplasmelor (în vederea inițierii terapiei cât mai rapide și țintite) având la spital mamograf, computer tomograf (CT) și rezonanță magnetică nucleară (RMN), deservite de medici și tehnicieni imagiști foarte competenți. Avem compartimente de bronhologie și chirurgie toracică înalt performante, chirugie toracoscopică video-asistată pentru rezecția unor tumori și criobiopsie. Avem de asemenea și fibroScan, un aparat ultramodern care înlocuiește biopsia hepatică, precum și aparat unic în vestul țării pentru testarea funcțională pulmonară. În continuare ne dorim să dezvoltăm și un centru de terapie oncologică înalt performantă, despre care vom mai vorbi în viitor.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha